Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că alegerea primarilor din două tururi este cea mai bună variantă și că Guvernul va găsi o soluție pentru a aplica această măsură.

Cea mai bună variantă

”Evident că alegerea primarilor din două tururi de scrutin este varianta cea mai bună. Veți primi însă de la Guvern variantele pe care le vor promova, nu este rolul meu să fac acest lucru”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a vorbit din nou și despre alegerile anticipate și demisia Guvernului Orban.

”Vom ajunge la alegerile anticipate, este varianta mea preferată. Veți vedea la timpul potrivit cum vom face asta.

Se impun anticipate

Alegerile anticipate se impun dintr-un motiv foarte clar și foarte simplu: am avut în 2019 alegeri europarlamentare și prezidențiale care au fost clar pierdute de PSD.

Toate sondajele din ultima vreme arată foarte clar că poporul nu își mai dorește PSD la putere. PSD are în continuare un număr foarte mare de parlamentari.

Despre demisia Guvernului

Este imposibil de gestionat un an întreg cu acea majoritate pesedistă în Parlament”, a declarat Președintele.

”Eu nu am cerut demisia Guvernului. Dacă aș cere demisia unui guvern, ați auzi de la mine”, a ami arătat Klaus Iohannis.

Desființarea secției speciale

”Sper ca secția specială să se desființeze, dar acest lucru este foarte clar că trebuie să se întâmple prin procedură parlamentară.

Ordonanța de urgență este exclusă, asta este foarte clar, este vorba despre referendumul pe Justiție, în care se precizează foarte clar că nu se vor mai da ordonanțe de urgență în domeniu”, a arătat Klaus Iohannis.