Klaus Iohannis a spus că a avut o serie de consultări cu reprezentamții partidelor politice pe tema justiției din România. „Am discutat despre situația justiției”, a comentat președintele. El a precizat că toți cei prezenți astăzi s-au arătat îngrijorați de evoluția din zona justiției.

„După părerea mea acest asalt al PSD asupra justiției, care durează de mai bine de doi ani trebuie să primească un răspuns din partea românilor. Acest răspuns este evident un referendum. Toți participanții de astăzi au îmbrățișat ideea organizării unui referndum, au fost de acord că oamenii trebuie încurajați să participe”, a subliniat Iohannis.

El a spus că se bucură că ideea sa a primit susținere. El a menționat că au fost abordat și alte teme cu care au venit delegațiile. „Au fost consultări care s-au desfășurat într-o atmosferă foarte bună. Toți își doresc un referendum”, a continuat Iohannis.

În opinia sa, „românii au dreptul să dea un răspuns asupra acestui asalt pesedist asupra justiției”. El a explicat că, indiferent asupra optiunii politice ale unui român care vrea să meargă la alegeri, „toți ne dorim o Românie cu o justiție dreaptă, scoasă de sub influența politicului”.

Iohannis a mai susținut că au fost abordate și temele refendumului. „Sunt de actualitate în ceea ce privește justiția. Aceste teme au fost înaintate Parlamentului și imediat după ce voi primi răspunsul Parlamentului voi formula întrebările pentru referendum”, a conchis Iohannis.