Decizie extrem de importantă luată de către președintele Klaus Iohannis. Totul s-a aflat în urmă cu puțin timp. Șeful statului face o vizită de ultim moment.

Iohannis, decizie de ultim moment!

Preşedintele Klaus Iohannis va vizita, duminică dimineaţa, Institutul Clinic Fundeni. Potrivit agendei şefului statului, afişată pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis se va afla la Institutul Fundeni începând cu ora 9,30.

La finalul vizitei, preşedintele va susţine o declaraţie de presă.

Iohannis se află într-un periplu continuu la instituțiile cele mai importante care gestionează pandemia de COVID-19 în România.

Mai mult, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că luni va avea o şedinţă cu miniştrii Apărării, Sănătăţii şi de Interne pentru a clarifica toate aspectele care ţin de campania de vaccinare anti-COVID.

„În chestiunea vaccinării, după părerea mea, campania de vaccinare trebuie să fie un succes şi, ca atare, după părerea mea, campania de vaccinare este o chestiune de securitate naţională.

Pentru asta am convocat o şedinţă pentru luni, la care vor participa, în afară de mine, ministrul Apărării, ministrul de Interne şi al Sănătăţii şi vom clarifica toate aspectele care ţin de campania de vaccinare ca şi chestiune de securitate naţională”, a explicat şeful statului.

Iohannis a susţinut că datele la zi privind cazurile de COVID-19 arată că sunt motive pentru un optimism moderat şi a făcut apel la respectarea cu sfinţenie a măsurilor impuse de autorităţi.

„În ceea ce priveşte numărul de cazuri noi, ne situăm pe un platou. Putem să spunem însă deja că măsurile care au fost luate de autorităţi au fost măsurile corecte, au fost măsurile adecvate. Însă lucrurile vor arăta şi mai bine dacă avem răbdare şi dacă respectăm în continuare cu sfinţenie aceste măsuri.

Dacă o facem, atunci peste o săptămână, două, vom putea să avem rezultate care arată o îmbunătăţire netă a situaţiei”, a declarat Iohannis vineri.

Sursa foto INQUAM / George Calin