Președintele României Klaus Iohannis a anunțat joi cum se prezintă situația din țară, în contextul pandemiei de coronavirus. În plus, acesta a punctat anumite măsuri pe care fiecare cetățean în parte ar trebui să le respecte pentru a preveni răspândirea, dar și contactarea infecției cu COVID-19.

Așadar, președintele Iohannis recomandă ca cei care pot lucra de acasă să o facă, iar cei care trebuie neapărat să meargă la muncă, să respecte condițiile și măsurile anunțate până acum.

Iohannis, mesaj cutremurător

Pe de altă parte, Iohannis face un apel atât la românii din țară, cât și din afara țării, subliniind faptul că depinde de ,,noi toți,, să oprim răspândirea epidemiei.

“Depinde de noi să îngrădim răspândirea acestei boli”, a spus Iohannis.

“Această boală este una foarte atipică și vă spun din capul locului că vom avea mai multe cazuri. Trebuie să prevenim, să încetinim răspândirea acestei boli. Fiecare român trebuie să își joace rolul lot corect în aceste măsuri pe care le-am emis prin decratarea stării de urgență. Spuneți oamenilor când se întâlnesc să nu își mai dea mâna. Să nu se mai îmbrățișeze. Cel mai bine să nu se mai întîlnească decât dacă este neapărat necesar”, a mai precizat Klaus Iohannis

“Vom avea mult mai multe cazuri, asta e clar”

“Celor din spitale le spun să vă pregătiți cu toții. Azi când vorbim nu avem atât de multe cazuri. Trebuie să încetinim răspândirea bolii. Îi încurajez pe medici. Le mulțumesc. Fiecare român să-și facă treaba corect. Trebuie să transmitem românilor lucruri importante și ce așteptăm de la ei ce să facă și ce să nu facă. Oamenii nu trebuie să facă deplasări inutile. Să evite contactul direct și fizic cu alte persoane. Nu mai dați mâna, nu vă îmbrățișați. Stăm la o distanță rezonabilă unii de alții când vorbim sau muncim împreună. Vom avea mult mai multe cazuri, asta e clar. Ne spun specialiștii”, a mai declarat Iohannis.