Mai mult, acesta a vorbit și despre evoluția cazurilor, dar și despre sărbătorile care urmează. Iohannis a lansat un apel către români și i-a îndemnat să fie solidari și să respecte normele. În acest fel, românii vor avea sărbători fără restricții suplimentare.

”Am găsit mulți oameni tineri, în putere, am vorbit cu mulți dintre ei. Mulți sunt voluntari, studenți la medicină. Am găsit și medici rezidenți, și medici școlari, și medici de la DSP. Lucrurile merg foarte bine în call-center. Toți voluntarii sunt bine pregătiți, au abordare calmă, profesionistă, îi calmează pe oamenii care au problemele lor, dacă sunt bolnavi și sunt infectați. Îi felicit pe toți.

Putem să observăm, în ultimele zile, că măsurile de restricție care au fost luate dau primele rezultate. Numărul de noi infectări nu au mai crescut, suntem pe un platou. Vedem că spitalele sunt din ce în ce mai aglomerate, mulți ajung în stare gravă sau foarte gravă. Medicii fac minuni, dar, haideți, să fim solidari. Solidari cu miile de voluntari, de medici care lucrează enorm pentru a trece România peste această pandemie.

Suntem chiar obligați să fim solidari și să respectăm normele, pentru că salvăm vieți. Așa vom avea sărbători fără restricții suplimentare. Toată lumea își dorește să revină la normalitate, iar după vaccinare să terminăm cu această pandemie, poate până în vara anului viitor vom termina cu ea.

Sunt pregătite primele tranșe de vaccin, sperăm să le avem și în România de la începutul anului viitor.

La început, DSP-urile au fost total depășite, unele sunt depășite și acum. Au un număr mic de angajați. Au fost și erori, și scăpări.”, a spus Klaus Iohannis.