Klaus Iohannis a semnat vineri decretul pentru promulgarea Legii privind înfiinţarea Consiliului naţional pentru dezvoltarea resurselor umane din administraţia publică, anunță Administrația Prezidențială.

Decizie CCR nefavorabilă pentru președinte

În ianuarie, Iohannis a trimis Curţii Constituţionale a României o sesizare de neconstituţionalitate asupra acestui act normativ, susţinând că, prin conţinutul normativ, contravine normelor şi principiilor constituţionale.

Președintele arăta atunci că acest Consiliu este calificat în lege un organism cu rol consultativ ce funcţionează pe lângă Secretariatul General al Guvernului, în coordonarea prim-ministrului. Astfel, el sublinia că înfiinţarea acestui organism se putea realiza numai printr-un act de reglementare secundară subsumat competenţei autorităţii administraţiei publice centrale, respectiv prin hotărâre de Guvern.

În martie, CCR a decis să această lege este constituţională.

De asemenea, Klaus Iohannis a mai semnat vineri, şi decretele privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 50/2018 privind implementarea Programului guvernamental „Investeşte în tine”, a Legii privind societăţile mutuale de asigurare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative şi a Legii pentru aprobarea Contractului de finanţare dintre România şi Banca Europeană de Investiţii (România – Cofinanţare UE pentru dezvoltare rurală 2014 – 2020), semnat la Bucureşti la 17 septembrie 2018, scrie Agerpres.