Președintele Klaus Iohannis a semnat joi mai multe decrete pentru promulgarea unor legi de interes public.

Astfel, a fost promulgată Legea referitoare la reglementări privind activitatea de transport alternativ intermediată prin platforme digitale, precum și Legea privind măsuri financiare pentru Programul ”Timişoara – Capitala Europeană a Culturii în anul 2021”, ca și Legea prin care inspectorii antifraudă fiscală sunt transferaţi la Parchete pe posturi de specialişti.

În plus, a fost semnat și decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 98/2018 privind modificarea art. 2 alin. (1) din Ordonanța Guvernului nr. 115/1999 pentru ratificarea Acordului de împrumut dintre România, reprezentată prin Ministerul Finanțelor, şi Fondul Internațional pentru Dezvoltare Agricolă privind Proiectul de dezvoltare rurală a Munților Apuseni, în valoare de 12,4 milioane DST, semnat la Roma la 10 mai 1999, ca și decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 97/2018 privind aprobarea Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii şi elevii din 50 de unități de învățământ preuniversitar de stat.

De asemenea, au fost promulgate Legea privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 113/2018 pentru modificarea şi completarea art. 38 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 90/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, precum și Legea privind respingerea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 5/2018 pentru completarea art. 4 din Legea serviciilor de transport public local nr. 92/2007.