Klaus Iohannis a vorbit despre evenimentele reprobabile de pe data de 10 august, din Piața Victoriei. Iohannis ar fi vrut să iasă în stradă, dar astfel ar fi dat apă la moară celor de la PSD, care ar fi spus că este o lovitură de stat regizată de președinte.

”N-am avut informații dinainte. S-au pregătit în mare secret pentru această intervenție în forță. Pot să spun, fără să exagerez, că a fost cea mai gravă intervenție a statului împotriva propriilor cetățeni de la mineriade încoace. Filosofia cu care s-a intervenit arată că PSD este anti-români și anti-democratic. S-a tot vorbit despre faptul că nu vreau să dezbat cu contracandidata mea. Nu pot să dezbat cu reprezenantul unui sistem care acționează împotriva cetățenilor, un partid de sorghinte comunistă, că acesta este adevărul, trebuie să-l spunem.

Statul care acționează voit, neprovocat împotriva propriilor cetățeni reprezintă un sistem represiv. Nu am discutat cu premierul în seara respectivă. În acel moment, premierul era plecat, nu știu dacă intenționat sau nu. Am luat legătura cu instituțiile din zona securității naționale, dar răul era deja făcut.

Am luat în calcul, dar nu am făcut-o pentru că lucrurile erau deja făcute. O prezență a mea acolo nu făcea decât să inflameze și mai mult lucrurile. Doamna contracandidat și acum, după ce raportul a fost desecretizat, merge prin diverse studiouri de televiziune și spune că a fost o lovitură de stat.

Dacă aș fi mers în geaca roșie acolo aș fi dat apă la moară PSD-iștilor care ar fi spus că este o lovitură de stat regizată de președinte.”, a spus Klaus Iohannis.