Președintele Klaus Iohannis joacă tare. După ce l-a desemnat pe Ludovic Orban să-și formeze un nou Guvern cu care să treacă prin Parlament, șeful statului îi dă o nouă lovitură Vioricăi Dăncilă.

Iohannis joacă aceeași carte care l-a ajutat să ajungă președinte în 2014. Șeful statului nici nu se gândește să nu câștige un nou mandate prezidențial și intră în forță în campania electorală.

Cel mai urmărit politician european pe Facebook în 2014, Iohannis anunţă pe pagina sa de socializare lansarea programului prezidenţial „România normală”.

„După trei ani marcați de criza statului de drept în care PSD a aruncat România, după o guvernare care a eșuat în toate domeniile esențiale – economic, social, politic și instituțional – este timpul să aducem împreună normalitatea în România.

Dragi români,

Doar uniți vom depăși, în sfârșit, toate etapele de tranziție ale perioadei post-decembriste și vom începe dezvoltarea autentică a României.

Prin votul vostru, România normală poate deveni proiectul întregii noastre generații de a ne îndeplini cel mai frumos vis, acela ca România din inimile noastre să devină realitate! Știu care sunt pașii de urmat și voi aduce alături de mine toate partidele și pe toți oamenii onești pentru a construi România normală!

Viziunea pe care eu o propun românilor este aceea de a construi împreună România normală. Acest document strategic oferă răspunsuri la întrebări esenţiale, precum ce ne definește ca națiune, cu ce ne identificăm în lume și în Europa, care sunt obiectivele naționale prioritare și ce avem de făcut pentru a le atinge.

Vă invit să citiți Programul meu Prezidențial și să urmăriți, pe 27 octombrie, dezbaterea publică a viziunii mele pentru România Normală!”, scrie Iohannis o rețea de socializare.