Președintele Klaus Iohannis a lansat un atac dur la adresa PSD, despre care spune că nu va construi noi spitale în România. „Ziua Mondială a Sănătăţii merită sărbătorită, dar a fost transformată de decidenţi guvernamentali într-un spectacol îndoielnic, cu pedepse şi controale demonstrative (….) Din păcate, actuala guvernare PSD este un eşec de la un capăt la altul. PSD a promis românilor nu mai puţin de opt spitale regionale şi un spital republican. A promis reabilitarea, dotarea spitalelor existente.”, a comentat șeful statului.

În opinia sa, sunt angajamente scrise negru pe alb, în programul de guvernare, asumat şi votat în Parlament. “Ce s-a întâmplat cu ele? Simplu. Ca şi în economie, educaţie, infrastructură şi de promisiunile din domeniul sănătăţii s-a ales praful”, a comentat Iohannis.

El a susținut că agenda publică este acaparată de problemele personale ale liderilor PSD certaţi cu justiţia, timp în care cetăţenii suferă tot mai mult de pe urma incompetentei guvernanţilor. “Este revoltător că ministrul Sănătăţii a pornit o campanie mai de grabă de imagine, decât de informare prin spitalele din ţară. Cum să mai creadă cineva ca PSD chiar va construi noi spitale? În ciuda scandalurilor zilnice prin care se încearcă să se obţină capital de imagine pentru Guvern, cei mai mulţi medici şi asistente medicale sunt şi rămân profesionişti de cea mai bună calitate. Ce fac guvernanţii ca să îi ajute? Mai nimic, în afara unor excese de autoritate prin care încearcă să acopere lipsa de acţiuni concrete menite să sprijine domeniul sănătăţii”, a declarat Klaus Iohannis.