Președintele Klaus Iohannis a susținut că președintele SUA, Donald Trump s-a declarat interesat de ceea ce se petrece în România în ceea ce privește Ordonanța 114 și legea offshore. Liderul american și-ar fi exprimat așteptarea ca legislația să fie ameliorată pentru a crește atractivitatea pentru investitorii americani și acest lucru se poate face.

„Există această preocupre și ea a fost adusă în discuție într-o notă optimistă. Președintele Trump și ceilalți prezenți au exprimat așteptarea ca această legislație să fie ameliorată.”, a spus șeful statului român.

Iohannis a fost întrebat și de posibila retragere ExxonMobile, companie americană. Pasul ar putea fi cauzat de prevederile legislative.

„Nu vreau să fac speculații dar aceste lucruri au fost aduse în discuție și cred că vor fi aduse clarificări în perioada următoare”, a susținut șeful statului. El a explicat că aceste lucruri vor fi clarificate de către Guvernul, precizând că nu a analizat cu Trump articolele de lege ci au vorbit strict de principii.