România este sufocată pur și simplu din cauza pandemiei de coronavirus. Avem mii de cazuri zilnice de noi infectări, iar astăzi am avut parte de un nou record negativ. Președintele Klaus Iohannis a convocat din nou o întâlnire cu experții și spune că vor fi schimbări imediate.

Iohannis a dat ordin!

Sistemul de sănătate din țara noastră va fi profund schimbat. Mai ult, Iohannis vrea și o nouă lege care va fi creată imediat după alegerile parlamentare, când speră ca PNL să aibă majoritatea și în Parlament.

„Am avut o discuție despre echipamentele din zona medicală. Am abordat modul lor de întreținere într-o perioadă de mare presiune pe sistemul medical. Am încercat să găsim cele mai bune soluții. Secțiile sunt suprasolicitate din cauza multor cazuri severe de COVID.

Mi-a fost prezentată și o analiză a instrumentelor din Terapie Intensivă. Am solicitat Ministerului și experților o analiză a contractelor de service și mentenanță. Fondurile pentru service-ul aparaturii sunt subdimensionate. Discuția a fost extrem de utilă.

Avem câteva soluții concrete pe care le vom pune în aplicare. Am găsit împreună soluția pregătirii unui program de finanțare din fonduri europene. Așa dezvoltăm sistemul medical din România. Inginerii medicali trebuie folosiți și implicați mai mult.

Va fi un pachet de legi care acum e în plin proces de elaborare la ministerul Sănătății. Sunt decis să facem ce nu s-a făcut în 30 de ani. Să reconstruim tot sistemul medical din temelii. E un efort de lungă durată ce nu mai poate fi amânat. Totul după ce în Parlament vom avea o o nouă majoritate responsabilă”, a spus Klaus Iohannis.