Ministrul a subliniat duminică la Alba Iulia că din punct de vedere tehnic România a făcut ceea ce trebuia făcut pentru intrarea în Schengen. „Acum suntem într-o discuţie politică să spunem, în care toate ţările membre ale acestui spaţiu să fie de acord ca să facem şi noi parte din el”, a spus Ioan Rus.
Ministrul de Interne a precizat că 2012 este un an special pentru că „ducem o bătălie mare pe obiectivul zero, de prioritate extremă în politica externă a României, şi anume aderarea la Schengen”.
„Această inexistenţă a noastră în acest club duce la pierderi şi economice şi sociale şi în ceea ce priveşte mobilitatea forţei de muncă şi în ceea ce priveşte evoluţia, de fapt, a mai multor categorii socio-profesionale din România care, în situaţia în care ar fi acolo, ar avea alte posibilităţi de exprimare în mai multe variante existenţiale”, a afirmat Ioan Rus.
Ministrul Administraţiei şi Internelor a participat duminică la ceremonia de învestitură a noului prefect de Alba, Dan Coriolan Simedru.
Sursa: Agerpres