Acțiunile Romgaz au rămas la același nivel după anunțul referitor la descoperirea unui nou zăcământ de gaze naturale în Marea Neagră. După o perioadă de tranzacționare la același nivel ca în ședința de ieri, cotația a urcat ușor, cu 0,66% și nu pare că tranzacționarea va duce la o variație semnificativ mai mare.

Cotația SNG a urcat la 30,65 lei pe acțiune, un plus de 0,66% față de închiderea de ieri, nivel la care are o capitalizare de 11,7 miliarde lei. Valoarea tranzacțiilor realizate pe piața principală a BVB cu titlurile SNG a ajuns la 9,68 milioane lei (2,2 milioane euro) cu câteva ore înainte de închiderea ședinței. Nivelul nu este surprinzător pentru Romgaz la Bursa de la București, dar este posibil ca până la sfârșitul zilei ca tranzacțiile să depășească media zilnică, dar rămâne de văzut cu cât.

Romgaz a anunțat astăzi descoperirea unui nou zăcământ de gaze naturale în Marea Neagră, zăcământ care ar putea avea peste 30 miliarde metri cubi de gaze, echivalent cu consumul României pe trei ani. Însă exploatarea nu va fi disponibilă imediat și va fi realizată în parteneriat cu Lukoil și PanAtlantic. Consorțiu în care Romgaz deține doar 10%, iar Lukoil are pachetul majoritar, ceea ce înseamnă că rușii vor fi cei care decid ce se va întâmpla cu noul zăcământ.