Valoarea totală a capitalului social subscris în cazul acestor societăți comerciale ajunsese la 28,177 miliarde de euro, cu 3,9 miliarde de euro mai mult decât în urmă cu un an.
Cei mai mari investitori străini rămân olandezii, austriecii și germanii. Astfel, la sfârșitul primelor nouă luni ale anului trecut, firmele cu domiciliul în Olanda aveau capitaluri sociale subscrise totalizând 5,37 miliarde de euro, cele austriece – 4,39 miliarde de euro, iar soldul celor germane era de 4,35 miliarde de euro. Sume importante au adus și oamenii de afaceri francezi (2,22 miliarde de euro), greci (1,94 miliarde de euro) și cei cu domiciliul fiscal în Cipru (1,7 miliarde de euro).

Cele mai importante subscrieri sau majorări de capital la firmele cu acționar străin au avut loc anul trecut în cazul Rompetrol (200 de milioane de euro în august), Garanti Bank (162 de milioane de euro în mai și septembrie), Michelin România (124 de milioane de euro în martie), Gran Via România (123 de milioane de euro în mai), Roșia Montană Gold Corporation (120 de milioane de euro în februarie), Adevarul Holding (109 milioane de euro în ianuarie și februarie), Pirelli Tyres (104 milioane de euro în august), Real (91 de milioane de euro în martie și iunie) și Starbev Bucharest (87 de milioane de euro).