Prim-ministrul Narendra Modi s-a adresat luni celor mai mari directori mondiali la India Energy Forum de CERA Week și se așteaptă ca el să atragă în continuare companiile să promoveze o Indie care să se bazeze pe sine.

Piața internă a combustibilului își revine

Acest lucru se întâmplă în momentul când piața internă a combustibilului își revine după declinul determinat de pandemie.

La forumul de trei zile vor participa Dan Brouillette (secretarul energiei SUA), prințul Abdulaziz (ministrul energiei din Arabia Saudită) și sultanul Ahmed Al Jaber (CEO al Companiei Naționale de Petrol Abu Dhabi).

„Importanța unei astfel de întâlniri globale vine atunci când îți dai seama că țara urmează să vadă investiții atât de mari în acest deceniu.

Aceasta includ investiții în valoare de 67 de miliarde de dolari în infrastructura de gaze naturale – creșterea capacității GNL, conducte și rețele CGD. Jucători globali precum Total, Exxon Mobil și Shell și-au arătat interesele în acest domeniu”, a declarat un oficial guvernamental.

El a indicat că, împreună, Reliance-BP, ONGC și Oil India, scenariul de explorare și producție va avea o investiție de aproximativ 59 de miliarde de dolari.

Pe de altă parte, segmentul din aval, incluzând marketingul, extinderea rafinăriilor și noile planuri de rafinărie precum Vizag, Barmer, Paradip și Ratnagiri ar putea vedea și alte investiții de 80 de miliarde de dolari în sector.

Evenimentul virtual va fi, de asemenea, prezidat de mai mari din industrie, cum ar fi Igor Sechin (președinte, Rosneft, Rusia); Bernard Looney (CEO BP Plc, Marea Britanie); Patrick Pouyanne (președinte și CEO, Total S.A., Franța); Olivier Le Peuch (CEO, Schlumberger, SUA); Mukesh Ambani (președinte și director, Reliance Industries) și Mohammad Sanusi Barkindo (secretar general, Opec).

Acest lucru se întâmplă într-un moment în care vânzările de carburanți din țară se află pe o cale de redresare care iese din contracția cererii care a avut loc din cauza izbucnirii pandemiei și a blocajelor consecvente.

În prima săptămână a lunii octombrie 2020, cererea de benzină a crescut cu 1,5%; Motorina cu 8,79 la sută și GPL cu 6,93 la sută, comparativ cu perioada 1-15 octombrie 2019.

Cererea de ATF este cu 57% mai mică decât anul trecut, ceea ce înseamnă că există o recuperare de 43%.

Cererea de energie a Indiei va crește cu aproximativ trei la sută

Potrivit estimărilor, cererea totală mondială de energie primară ar crește cu mai puțin de 1% pe an până în 2040 și această creștere ar fi susținută în principal de India și de alte Asia.

Din aceasta, cererea de energie a Indiei va crește cu aproximativ trei la sută pe an până în 2040.

India a văzut, de asemenea, o atenție sporită asupra energiei curate în ultimii ani.

„Ponderea surselor regenerabile de energie electrică a crescut în mod semnificativ acum la 22%, de la aproximativ 10% în 2014-15. Procentul de amestecare a etanolului a crescut de la 0,67% în 2012-13 până acum aproape de 6%. În plus, am lansat scheme precum Ujjwala care oferă acces la energie curată pentru omul obișnuit, combustibilul BS VI a fost lansat și, de asemenea, Hydrogen-CNG a devenit, de asemenea, o parte din coșul nostru de combustibil”, a spus el.