Enel Distribuţie Muntenia a demarat un amplu program de modernizare a reţelei electrice de distribuţie de joasă tensiune în judeţul Ilfov, urmând să înlocuiască 90 de kilometri de reţea, valoarea estimativă a lucrărilor fiind de peste 9 milioane lei, se arată într-un comunicat al companiei. Enel precizează că, după finalizarea lucrărilor de modernizare, cei aproximativ 28.500 de clienţi din arealul inclus în program vor beneficia de mai multă siguranţă în alimentarea cu energie electrică. "Până la finalul acestui an, 90 km de cablu aparţinând reţelei de distribuţie de joasă tensiune din judeţul Ilfov vor fi înlocuiţi integral. În plus, ca parte a programului de modernizare vor fi înlocuite conductoarele neizolate de joasă tensiune cu conductoare torsadate cu o secţiune mărită, oferind o mai mare siguranţă în alimentarea cu energie electrică şi posibilitatea unui consum sporit. De asemenea, stâlpii şi branşamentele din arealul cuprins în programul de modernizare care prezintă un grad avansat de uzură vor fi înlocuiţi", se spune în comunicat.

În localităţile incluse în programul de modernizare, cablurile de joasă tensiune vor fi înlocuite integral, după cum urmează: Bragadiru – 9 km; Clinceni – 10 km; Domneşti – 5 km; Cornetu – 8 km; Jilava- sos Giurgiului – 4 km; Buftea- sos Bucureşti-Târgovişte – 7km; Dascălu – 16.5 km; Ghermăneşti – 10 km; Ştefăneştii de Sus şi de Jos – 9,5 km; Brăneşti – 6 km şi Găneasa – 5 km.

Lucrările vor creşte siguranţa în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor şi vor asigura preluarea unui consum crescut cu până la 25% faţă de nivelul actual. În unele tronsoane, vechimea reţelei din zonă depăşeste 40 de ani. Lucrările se desfăşoară cu sprijinul primăriilor localităţilor menţionate care au acordat autorizaţiile necesare.

Proiectul face parte din amplul program de investiţii derulat de Enel în România pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite clienţilor, modernizarea reţelei şi implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

Sursa: AGERPRES