Capacitatea depozitului este de 11.000 metri cubi şi poate asigura aprovizionarea în zona de sud a României. Proiectul este parte a unui program de investiţii care include construcţia a trei depozite noi (Jilava, Brazi, Işalniţa) şi modernizarea altor trei depozite.

“Acesta este cel de-al treilea depozit de carburanţi construit de la zero în ultimii trei ani. Cu o reţea modernă de depozite vom fi mai eficienţi şi vom continua să furnizăm produse clienţilor Petrom în deplina conformitate cu standardele europene pentru această activitate. Confirmăm, totodată, angajamentul nostru asumat în cadrul strategiei pentru 2021 de a continua să ne îmbunătăţim operaţiunile printr-o reţea modernă de terminale care sprijină pe deplin reţeaua de distribuţie prin staţii. Până acum, pentru construcţia celor trei depozite de la Jilava, Brazi şi Işalniţa am investit 87 milioane euro”, a declarat Neil Anthony Morgan, membru al Directoratului Petrom, responsabil pentru activităţile de rafinare si marketing.

Toate cele trei depozite nou construite sunt complet automatizate şi respectă normele şi standardele româneşti şi europene în domeniu. Acestea au o capacitate totală de depozitare de 46.000 m3 (Jilava: 27.000 m3, Brazi: 8.000 m3, Işalniţa: 11.000 m3).