Compania britanică Imagination Technologies a deschis un centru nou de design în Timișoara. Centrul se va concentra pe proprietate intelectuală concepută pentru inteligența artificială (AI) și computer vision. Echipa îşi va îndrepta inițial atenţia pe dezvoltare software și activități de testare, extinzându-se în viitor la domenii precum arhitectura și designul sistemului on-chip. Centrul din Timişoara va completa capabilitățile de inginerie ale companiei alături de birourile din Marea Britanie, Australia, India, Polonia și Suedia. Imagination Technologies intenționează să deschidă şi alte centre de inginerie în 2020.

Filiala de la Timişoara este condusă de catre Horea Pop, care are funcţia de Director General România și director al AI Software Engineering, cu o echipă inițială formată din peste 20 de ingineri de top. Echipa urmează să crească agresiv în următorii ani.

De ce a fost aleasă Timişoara

“Timisoara devine rapid un hub de tehnologie de nivel mondial. Având un bazin extins de talent ingineresc profesionist, o istorie puternică a cercetării academice în domeniul IT și legături puternice cu piața software automotive, este locația ideală pentru cel mai recent birou european al Imagination. Ne bucurăm foarte mult că Horea și echipa ni s-au alăturat și suntem încântați de viitoarele inovații și oportunități pe care le vor aduce companiei”, a declarat Ron Black, CEO, Imagination Technologies.

“Sunt încântat că echipa noastră se alătură Imagination într-un moment atât de interesant pentru companie. Inteligenta Artificiala este o parte importantă a modului în care dezvoltarea software-ului modelează viitorul. Atât echipa, cât și eu suntem onorati că avem oportunitatea de a face cercetare si dezvoltare într-un domeniu atât de avansat al industriei într-un moment crucial în dezvoltarea și desfășurarea Artificial Intelligence”, a declarat, într-un comunicat Horea Pop.

Fondata in 1995, Imagination Technologies are peste 870 de angajati la nivel global si operează o retea de 16 centre de design la nivel global. Compania este specializata în procesoare grafice pentru telefoane mobile, industria automotive, precum și gaming și realitate virtuală.