Intel a lansat procesorul Intel Atom Z3480 (“Merrifield”), de 2,13GHz, care îmbină performanța crescută cu autonomie mai mare pentru smartphone-urile și tabletele cu Android. SoC-ul pe 64 de biți oferă cea mai bună performanță de computing pentru segmentul mainstream și cel de performanță. În același timp oferă cea mai bună performanță în lucrul cu aplicații intense de computing, aplicații web și editare comparativ cu celelalte oferte de pe piață. Merrifield oferă de asemenea cea mai bună autonomie.

Bazat pe microarhitectura Silvermont pe 22nm, noul procesor este dotat cu GPU PowerVR Series 6 Graphics IP de la Imagination Technologies și este dedicat pentru a funcționa cu platforma Intel XMM 7160 LTE.

Merrifield este primul procesor de tip SoC Intel Atom cu noua soluție Intel Integrated Sensor, care administrează eficient datele bazate pe senzor pentru a menține aplicațiile inteligente și conștiente de ceea ce se întâmplă în jur, chiar și atunci când dispozitivul are puțină baterie. Intel estimează că în al doilea trimestru al anului vor fi lansate multe dispozitive bazate pe Merrifield de mai mulți producători.

“Computingul pe 64 de biți se mută de pe desktop pe dispozitivele mobile”, a declarat James. “Intel cunoaște computingul pe 64 de biți și în prezent suntem singura companie care oferă procesoare pe 64 de biți pentru multiple sisteme de operare și capabile de a suporta 64 de biți pe Android”, a declarat Renee James, președintele Intel.

Intel a detaliat viitoarea generație a procesoarelor Intel Atom pe 64 de biți, cu nume de cod “Moorefield”, pentru dispozitive ce vor fi disponibile în a doua jumătate a anului. Construite pe fundația Merrifield, Moorefield adaugă două noi nuclee bazate pe arhitectura Intel (IA) până la 2,3GHz de performanță de computing, un procesor grafic îmbunătățit și suport pentru memorie mai rapidă. Moorefield este optimizat pentru platforma LTE din 2014, Intel XMM 7260, prezentată astăzi de companie.  

Intel XMM 7260 oferă capabilități LTE avansate, inclusiv ”carrier aggregation”, (tehnică pentru extinderea lăţimii de bandă și suport pentru TDD LTE și TD-SCDMA, care extinde piața țintă. La Mobile World Congress, Intel prezintă ratele simultane ale 7260 de 300Mbps downlink și 50Mbps uplink cu ajutorul ”carrier aggregation”. 7260 construiește pe platforma Intel XMM 7160, lansată în 2013.

Rulând în prezent pe 70% dintre rețelele LTE din lume, 7160 se extinde pentru a se conecta către o gamă largă de produse, de la smartphone-uri, la tablete, dispozitive 2 în 1, Ultrabook-uri  și multe altele. Printre producătorii care au în ofertă sau care doresc să lanseze dispozitive cu platforma LTE a Intel se numără Acer, ASUS, Dell, Lenovo și Samsung.

Te-ar putea interesa și: