Până la finalul anului 2023 vor fi înființate cel puțin 30 de clinici în orașe mici și medii, unde accesul la investigații de specialitate este redus. Pentru anul în curs sunt în plan clinici la Giurgiu, Constanța, București, Focșani, Buzău, Pitești. Urmează Brăila, Călărași și alte orașe care vor fi anunțate pe parcurs. Investiția în fiecare clinică este de aproximativ 120-150.000 de euro.
Conceptul de clinică-butic reprezintă un spațiu, în general de mici dimensiuni (aproximativ 2-3 cabinete), cu dotări de ultimă generație, în care sunt efectuate consultații și investigații la standarde de excelență. La clinicile RITMICO va fi disponibilă gama completă de investigații pentru depistarea bolilor de inimă: ecografie cardiacă, ecografie transesofagiană, ecografii doppler vasculare, arteriale și carotidiene, electrocardiogramă, monitorizări holter EKG și TA, teste de efort.

“Proiectul Ritmico a fost dezvoltat datorită unei nevoi reale a pacienților de a accesa servicii medicale de calitate, cât mai aproape de domiciliul acestora. Cu această ocazie, vor putea beneficia de toata gama de investigații cardiologice necesare pentru prevenția, cât și tratarea afecțiunilor cardiovasculare. De asemenea, acest proiect face parte din strategia de dezvoltare națională a Spitalului Monza din următorii ani, prin care ne propunem să fim mai aproape de pacienții care solicită serviciile noastre.”, declară Luca Militello, directorul general al Spitalului Monza.
Investiția în rețeaua de clinici Ritmico permite investigarea și diagnosticarea afecțiunilor cardiovasculare în întreaga țară și este pasul următor firesc pe care managementul Monza – ARES îl face în demersul tratamentului integrat al patologiilor cardiovasculare din România.