Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr.T.Popa”, alături de Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” din Iaşi, au inaugurat cea mai nouă soluţie de sală de operaţie hibrid instalată în România,în urma unei investiţii de 1,5 milioane de euro.

Echipamentul, denumit Artis Zeego, va permite tratarea a peste 80% dintre pacienţii cu probleme cardiovasculare şi va asigura şi instruirea didactică a studenţilor Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr.T.Popa”.

Sistemul reprezintă cel mai nou echipament de angiografie cu cele mai inovatoare tehnologii medicale, robotice şi de soft.

Artis Zeego este primul suport capabil de o rotire pe mai multe axe care poate fi poziţionat exact acolo unde doreşte operatorul, cu o precizie neegalată până în prezent. Echipamentul este instalat în pardoseală şi are nevoie de un spaţiu relativ mic de funcţionare şi garare. Dotările acestuia recomandă folosirea lui în aplicaţii variate precum cardiologie intervenţională, proceduri hibride, proceduri generale vasculare, electrofiziologie, proceduri structurale ale inimii.

„Acest echipament instalat şi inaugurat astăzi la Iaşi este printre singurele 15 din Europa iar în Europa de Est mai sunt instalate doar alte doua, una în Cehia şi alta în Turcia”, a declarat Marian Ghinescu – Directorul diviziei Healthcare din cadrul Siemens.

Cu o activitate de peste 100 de ani în România, Siemens este cea mai mare companie din România care deţine soluţii inovatoare complete în următoarele segmente de activitate: Sănătate, Energie, Industrie