Mihaela Bîciu, alături de antreprenorul Sacha Dragiccel au decis să parieze din 2022 pe o investiție greenfield în domeniul în care s-a consacrat. Mai exact, este vorba despre o investiție care se referă la crearea și dezvoltarea unui nou broker pe piața de capital din România. Aceasta urmează a fi asigurată de vehiculul de investiții D Craig Holding, controlat de fondatorul grupului Superbet.

În ceea ce privește funcțiile celor doi, Bîciu va asigura poziția de CEO al noii firme de brokeraj, iar decizia sa vine după aproape 20 de ani în care a fost preşedinte şi CEO al Tradeville. În primă fază, obiectivul este de a pune bazele unui jucător solid, care ulterior să devină lider al pieței de profil locale.

Aceasta susține că cea mai mare pasiune a sa este construirea unor proiecte cu sens și totodată a unor parteneriate pe termen lung, solide. Ea a mai adăugat că are încredere în potențialul pieței de capital din România și speră la ca este mai bun.

“Sunt pasionată să construiesc proiecte cu sens, parteneriate pe termen lung, echipe solide. Prin parteneriatul cu Sacha, pot face acest lucru într-un domeniu pe care îl cunosc bine de peste 20 de ani și în care am avut realizări notabile. Cred în potențialul pieței de capital din România și mai cred că succesul într-un business vine din mulțumirea clienților, care, la rându-i, este posibilă prin mulțumirea membrilor echipei, uniți prin obiective și valori de business”, a declarat Mihaela Bîciu.

Referitor la plusurile noului jucător de pe piața de capital, acestea sunt reprezentate de comisioanele competitive, soluțiile tehnice de trading complexe, dar facil de utilizat, schemele de pricing, care să acopere atât traderi profesioniști, dar și pe cei novici.

Experiența i-a adus făcut parteneri

De menționat este faptul că în acest moment, noul proiect este în faza de recrutare pentru pozițiile cheie a unor experți, în măsura în care soluțiile tehnice oferite vor fi critice. Totodată, prioritare sunt dezvoltarea și calibrarea noii platforme de trading.

La rândul său, antreprenorul Sacha Dragic susține că partenera sa a reușit să crească profesional odată cu piața locală de capital, iar experiența acesteia a fost cea care l-a convins să facă o astfel de echipă.

“Mihaela a crescut profesional odată cu piața locală de capital. Vasta ei experiență, etica de muncă impecabilă de-a lungul tuturor acestor ani și dorința de a crea un model de business competitiv pentru traderi, transparent pentru toți shareholderii și un viitor lider al pieței m-au convins să fac echipă cu ea. Totodată, mi-aș dori ca noua platformă să ducă investițiile la bursă în viața a cât mai mulți români”, a creionat noul business antreprenorul Sacha Dragic.

Trebuie menționat faptul că Sacha Dragic a devenit unul dintre cei mai importanți antreprenori din România, grupul Superbet depășind deja valoarea de 2,5 miliarde de euro.

În anul 2019, acesta câștiga încrederea americanilor de la Blackstone, unul dintre cele mai mari fonduri de private equity din lume, devenit acționar minoritar în Superbet, iar în 2020 a marcat cea mai mare tranzacție făcută de o companiei românească în afara țării – achiziția celui de-al treilea jucător din piața belgiană de betting&gaming.

Totodată, pe lângă succesul Superbet, Dragic deține în acest moment un portofoliu diversificat de investiții – în servicii financiare (pachete minoritare în fondul Mozaik Investments și în Certinvest), dar și în firme listate la BVB, precum Holde Agri. De asemenea, Dragic mai controlează și D Moonshots, un fond de investiții de risc (Venture Capital) directe și indirecte.