‘Sunt un ambasador relativ nou în România. Sunt aici de şase luni şi pot să spun că relaţiile dintre ţările noastre sunt excelente’, a declarat Dan Ben-Eliezer.

Potrivit acestuia, pe site-ul web al Ministerului de Externe din România, statul Israel este definit ca un partener strategic al României.

Totodată, el a afirmat că România este percepută drept partener strategic al Israelului şi că cele două state împărtăşesc aceleaşi valori.

‘Vorbind despre cooperarea economică, anvergura comerţului dintre România şi Israel în 2010 în cifre este de 427 milioane de dolari (…) Investiţia Israelului în România este de 3 miliarde de dolari, dar de fapt e mai mult decat atât’, a declarat Dan Ben-Eliezer.

El a adăugat că Israelul reprezintă o naţiune antică, un stat tânăr şi o ţară inovatoare în multe domenii.

Yifat Inbar, ataşat economic şi comercial al Ambasadei Israelului în România, a semnalat că Israelul reuşeşte să exporte toate tipurile de produse agricole, secretul acestui succes fiind tehnologia.

Organizat de firma Marketing Tactics şi parteneri ai săi, evenimentul ‘Country Focus: Martie în Israel’ a reunit reprezentanţi ai mediului de afaceri româno-israelian, manageri, antreprenori, precum şi reprezentanţi ai ambasadelor şi ai camerelor de comerţ bilaterale.

Manifestarea face parte dintr-o serie de evenimente de afaceri organizate în parteneriat cu ambasadele prezente în România şi concepute ca o platformă de dialog între oamenii de afaceri străini şi antreprenorii români.