Joi, 10 iulie, mai multe localități și stațiuni populare de la malul mării vor fi afectate temporar de întreruperi de curent. Acestea sunt cauzate de lucrări de mentenanță și modernizare efectuate de Rețele Electrice România, compania responsabilă de distribuția electricității în regiune.

Litoralul rămâne fără curent în plin sezon estival

Reprezentanții companiei au anunțat că intervențiile sunt esențiale pentru buna funcționare a infrastructurii electrice și vor fi limitate la strictul necesar pentru a reduce disconfortul consumatorilor. Cu toate acestea, zonele afectate includ stațiuni foarte frecventate, dar și cartiere din municipiul Constanța.

Printre cele mai vizate stațiuni se numără Costinești și Neptun, unde întreruperea va fi completă între orele 08:30 și 16:30. În stațiunea Costinești, inclusiv zona Schitu, întreruperile vor avea loc între 07:30 și 18:30, dar vor fi de scurtă durată.

blackout pana de curent
SURSA FOTO: Dreamstime

Va fi afectat și municipiul Constanța

Municipiul Constanța va fi de asemenea afectat. În zona Campus, alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă total între 08:00 și 16:00. Blocurile vizate includ Campus 1, locuințele de pe strada Smaraldului nr. 1, nr. 5 și complexul Maturo Residences (str. Smaraldului nr. 16). În cartierul Tomis Plus, zona supermarketului Kaufland, întreruperea va avea loc noaptea, între orele 23:00 și 03:00.

Alte zone vizate de lucrări sunt:

  • Neptun, complexul Turistic BOEM și ferma Agricola – între 08:30 și 16:30

  • Tătaru – întrerupere totală între 09:00 și 17:00

  • Lumina, pe străzile Trandafirului, Brândușelor, Panseluțelor, Crinului, Crizantemelor, Câmpului, Gării și Tulcei – între 09:00 și 17:00 (întrerupere parțială)

  • Năvodari, pe străzile Câmpului, Grădinilor, Muzicii și Stejarului – între 09:00 și 17:00 (întrerupere parțială)

Rețele Electrice România a transmis scuze pentru neplăcerile create, subliniind că aceste lucrări sunt indispensabile pentru asigurarea unei rețele stabile și sigure. Compania își exprimă regretul pentru orice disconfort cauzat și îndeamnă la înțelegere din partea celor afectați.

„Regretăm neplăcerile resimțite, în cazurile în care aceste lucrări vă perturbă temporar activitățile”, au transmis oficialii companiei într-un comunicat.

Ministrului Energiei, Bogdan Ivan, spune că România nu se confruntă cu un pericol real de blackout

Autoritățile dau asigurări că România nu se confruntă cu un pericol real de blackout, potrivit ministrului Energiei, Bogdan Ivan.

„Din punct de vedere al dinamicii, modul în care este compusă producția de energie solară este la un nivel record. Chiar acum, când discutăm, peste 1300 de MWh sunt injectați în Sistemul Energetic Național doar din panouri solare, aproximativ 22% din producția României. Un minus este într-adevăr în segmentul de energie produsă de hidrocentrale, care în mod normal poate să ajungă la 25-30% din totalul potențial al României. Astfel se compensează o parte semnificativă de energie”, a spus ministrul Energiei, Bogdan Ivan.