Vești proaste pentru locuitorii din Sfântu Gheorghe. Aceștia vor fi nevoiți să respecte un nou set de restricții după ce municipiul va intra în scenariul roșu începând cu ziua de marți, 23 martie. Decizia a fost luată în contextul creșterii alarmante a numărului de infectări.

“Din păcate, numărul cazurilor noi de COVID-19 a crescut constant în ultima perioadă, inclusiv la Sfântu Gheorghe, fapt ce a dus la depăşirea ratei de incidenţă de 3 cazuri la mia de locuitori. Acest lucru înseamnă intrarea municipiului în scenariul roşu, o decizie oficială în acest sens fiind luată luni de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă”, se arată într-un comunicat de presă postat pe pagina de internet a Primăriei.

În acest context, în municipiul Sfântul Gheorghe se închid restaurantele şi barurile în interior, precum şi cinematograful şi instituţiile de spectacole. Anunțul a fost făcut de autoritățile locale, iar potrivit acestora, decizia a fost luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, după ce rata de infectare cu noul coronavirus în municipiu a ajuns la 3,09 la mia de locuitori, fiind vorba despre 198 de cazuri active în ultimele două săptămâni.

”Astfel, începând de marţi, 23 martie, timp de cel puţin două săptămâni, se închid restaurantele şi barurile la interior (terasele vor putea funcţiona), iar instituţiile de spectacole sau concerte, precum şi Cinema Arta vor înceta să funcţioneze cu prezenţa fizică a spectatorilor. De asemenea, activitatea cu publicul a sălilor de jocuri de noroc este interzisă”, mai precizează sursa citată.

Ce se va întâmpla cu școlile

În ceea ce priveşte instituţiile de învăţământ din Sfântu Gheorghe, potrivit sursei citate, copiii din grădiniţe şi elevii claselor primare vor fi prezenţi fizic la ore. de cealaltă parte însă, elevii claselor V-VII şi IX-XI vor învăţa în sistem online.

De menționat este faptul că, toate cursurile pentru elevii din anii terminali se vor desfăşura cu prezenţa fizică a doar o jumătate dintre aceștia.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin