Sprijin de 2.000 de lei pentru viitoarele mame

Programul Materna 2024. Viitoarele mame din Botoșani pot primi un ajutor de la stat în valoare de 2.000 de lei. Pentru a beneficia de ajutor, acestea trebuie să depună o cerere în acest sens la sediul Direcției Asistență Socială din Botoșani.

Banii vor fi oferiți în două tranșe, astfel:

  • 1.000 de lei vor fi oferiți după a 10-a săptămână de sarcină
  • 1.000 de lei vor fi oferiți după săptămâna 24 de sarcină

Bugetul total pentru programul Materna din 2024 este de 450.000 de lei. Dacă suma alocată va fi insuficientă, atunci fondurile suplimentare vor fi alocate la rectificarea bugetului local.

Liviu Toma a declarat că acordă sprijin financiar tuturor familiilor care așteaptă venirea pe lume a unui copil. El a subliniat că este încurajată natalitatea. De asemenea, se asigură că viitoarele mămici au resursele financiare necesare pentru monitorizarea sarcinii.

“Acordăm acest sprijin financiar tuturor familiilor care așteaptă venirea pe lume a unui copil. Încurajăm natalitatea și ne asigurăm că viitoarele mămici au resursa financiară necesară pentru monitorizarea sarcinii”, a mai spus Liviu Toma, viceprimarul din Botoșani.

Programul Materna 2024. Pentru a beneficia de acest ajutor, viitoarele mame trebuie să aibă o vârstă de la 18 ani în sus.

Femeie însărcinată
Femeie însărcinată/SURSA FOTO: Dreamstime

Viitoarele mame trebuie să depună o cerere pentru vouchere

Pentru ca viitoarele mame să intre în posesia ajutorului de la stat, acestea trebuie să facă o cerere în acest sens.

Cererea se va depune la Direcția Asistență Socială a Municipiului Botoșani. Este vorba despre sediul de pe strada Săvenilor, numărul 12.

Cererile se pot depune în intervalul orar 09:00 – 15:00.

Alternativ, cererile pot fi depuse și în format electronic. Aici, există două modalități, fie prin e-mail, la adresa asistenta_sociala_botosani@bt.e-adm.ro, fie prin intermediul platformei digitale ,Up Comunitate” pusă la dispoziție de operatorul economic UP România-www.upromania.ro.

bani, lei
SURSA FOTO: Dreamstime

Documentele necesare pentru voucherele din programul Materna

Programul Materna 2024. Viitoarele mame care vor să facă o cerere pentru a beneficia de programul Materna, trebuie să știe că au nevoie de anumite documente.

Este vorba despre:

  • cererea tip
  • copie după carte de identitate (buletin) a femeii care solicită ajutorul
  • certificat fiscal eliberat de către Direcția Impozite și Taxe Locale Botoșani – trebuie să ateste că solicitanta nu are datorii la bugetul local
  • adeverință de la medicul ginecolog care să ateste vârsta biometrică a sarcinii – alternativ, se poate aduce o copie a ecografiei de confirmare a sarcinii incipiente
  • adeverință de la medicul ginecolog care atestă intrarea în a 24-a săptămână de sarcină – alternativ, se poate aduce o copie a ecografiei morfologice de sarcină trimestrul II