Intesa a precizat că această tranzacţie, care ar urma să se finalizeze în următoarele trei-şase luni, va avea un impact negativ asupra bilanţului său de aproximativ 100 milioane de euro.

De asemenea, banca italiană a informat că a semnat un memorandum de înţelegere privind vânzarea pachetului de 19,9% pe care îl deţinea la compania chineză de asigurări Union Life pentru 146 milioane de euro. Participaţia la Union Life era deţinută de subsidiara Intesa Sanpaolo Vita. Intesa a estimat că această tranzacţie va avea o contribuţie pozitivă de aproximativ 30 de milioane de euro la rezultatele sale.

Ieşirea de pe piaţa din Ucraina, ţară care în prezent trece printr-o gravă criză politico-economică, este un semnal privind renunţarea la acele participaţii achiziţionate în faza de expansiune a ciclului economic, dar care în cele din urmă s-au dovedit a fi o piatră de moară în bilanţurile băncilor. Pravex a fost achiziţionată în 2008 pentru aproximativ 500 milioane de euro şi în acelaşi an Intesa Sanpaolo a injectat 390 milioane de euro pentru capitalizarea băncii ucrainene.

Pe piaţa din România, Intesa Sanpaolo Bank România avea, la finalul lunii septembrie, peste 800 de angajaţi şi circa 100.000 clienţi. Instituţia bancară deţine în prezent, la nivel local, în total 76 de unităţi (44 de sucursale şi 32 de agenţii). În România, istoria locală a acestei entităţi financiare începe din anul 1996, iar din ianuarie 2008 numele băncii a devenit Intesa Sanpaolo Bank. Grupul Intesa Sanpaolo este prezent acum pe piaţa locală prin Intesa Sanpaolo Bank, dar şi prin Intesa Sanpaolo Leasing, Intesa Sanpaolo Real Estate România şi Exelia, companie specializată în servicii de suport şi operaţiuni back office. AGERPRES