Revelion 2023. Ce e bine să ocoleşti în noaptea dintre ani?

Revelionul este momentul în care ne adunăm cu toții la masă, alături de oamenii dragi din viața noastră, și ne bucurăm de preparatele tradiționale românești, dar și de alte mâncăruri selecte.

Știm, însă, câți aditivi alimentari, câtă sare și cât zahăr consumăm la masa dintre ani?

De exemplu, la 100 de grame de mâncare putem ajunge chiar și la 169 de E-uri (aditivi alimentari), 31 de grame de sare, adică de șase ori mai mult decât recomandarea zilnică a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și 81 de grame de zahăr, adică de trei ori mai mult decât recomandarea făcută de către OMS, a atras atenția InfoCons – Protecția Consumatorilor.

În acest an, ar trebui să evităm:

  • brânza topită (folosită la diverse umpluturi);
  • șuncă de Praga;
  • bacon;
  • parizer de pasăre;
  • parizer de porc;
  • cabanos;
  • ketchup-ul;
  • muștarul;
  • maioneza;
  • pâinea în exces;

De Revelion, desertul este adesea plin cu ciocolată, fie că vorbim despre un tort de ciocolată, o ruladă făcută în casă sau despre praline de ciocolată. Anumite persoane consumă chiar și înghețată, în ciuda faptului că este frig afară.

După atâta mâncare și după câteva runde de dans, majoritatea românilor apelează la o băutură energizantă pentru a avea mai multă energie. Oamenii consumă la masa dintre ani băuturi răcoritoare tip ceai, bere cu fructe sau șampanie cu suc de fructe pentru a-și potoli setea. La finalul mesei, majoritatea aleg și o gumă de mestecat, umplându-și organismul cu E-uri în plus, sare și zahăr.

În această seară, putem consuma până la:

  • 169 de E-uri (aditivi alimentari);
  • 31 de grame de sare;
  • 81 de grame de zahăr;

Cele mai întâlnite E-uri din alimentele menționate sunt: E 300, E330, E412, E440, E451 și E120.

Secretul unui an plin de noroc! Toți românii trebuie să mănânce așa ceva de Revelion

În noaptea dintre ani, toți românii trebuie să aibă în frigider anumite produse alimentare, despre care se crede de sute de ani că aduc noroc oamenilor care le mănâncă de Anul Nou. În acest an, asigură-te că ai acasă pește, carne de porc, struguri și crenguțele de vâsc.

Potrivit superstițiilor, după miezul nopții peștele trebuie să fie primul aliment consumat dacă dorim ca în noul an să trecem printre probleme ca peștele prin apă, adică fără să fim afectați.

Cei care vor să aibă succes pe plan financiar trebuie să consume preparate din carne de porc, simbol al prosperității. Ar trebui să evitați carnea de pasăre pentru că se spune că dacă vom mânca așa ceva de Revelion nu vom avea bani pentru că păsările ciugulesc firmiturile.

Trebuie să mâncați 12 boabe de struguri și să vă punți o dorință în noaptea dintre ani, iar dacă vă doriți armonia în familie, cumpărați crenguțe de vâsc și puneți-o deasupra ușii.