Vladimir Putin spune că SUA întreține războiul

Jurnalistului american Tucker Carlson a realizat un interviu cu Vladimir Putin. Președintele Rusiei a făcut declarații despre posibilitatea păcii în Ucraina. El a spus a spus că dacă vor să oprească luptele, americanii trebuie să înceteze furnizarea de arme.

„Dacă vreţi cu adevărat să opriţi luptele, trebuie să încetaţi furnizarea de arme”, referindu-se la ajutorul occidental acordat Kievului.

De asemenea, a adăugat că se va termina în câteva săptămâni și că aceasta este întreaga situație.

„Se va termina în câteva săptămâni. Asta e tot”, a adăugat el.

Vladimir Putin susţine că el vrea o soluţie negociată pentru Ucraina, dar Kievul nu este lăsat de SUA să negocieze. Putin a întărit afirmația spunând că Moscova pregătise deja un document pentru a fi semnat în aprilie 2022, la Istanbul, dar partea ucraineană a renunțat. De asemenea, el a discutat despre obiectivele „operațiunii militare speciale” din Ucraina. Liderul rus a afirmat că acestea nu au fost încă îndeplinite. Deoarece una dintre ele este denazificarea. În premieră, Putin a detaliat mai mult ce înțelege prin această expresie.

„Înseamnă interzicerea tuturor tipurilor de mişcări neonaziste. Trebuie să scăpăm de acei oameni care menţin acest concept şi susţin această practică şi încearcă să o păstreze”, a spus el.

Anumite părți ale Ucrainei sunt teritorii rusești

Este prima oară când liderul rus discută cu un jurnalist occidental de la lansarea invaziei la scară largă în Ucraina în 2022. Interviul a debutat cu o întrebare despre motivația din spatele ordinului dat de Putin pentru invazia Ucrainei.

„Spuneţi-ne de ce credeţi că Statele Unite ar putea lovi Rusia din senin”, i-a cerut Tucker Carlson.

„Cum aţi ajuns la această concluzie? Nu este vorba despre faptul că America, Statele Unite, urma să lanseze un atac surpriză asupra Rusiei”, i-a spus Putin prin intermediul unui translator.

„Eu nu am spus asta. Avem un talk-show sau o conversaţie serioasă?” – a comentat liderul de la Kremlin mimând că ar fi fost deranjat de întrebare. În fapt, Putin s-a folosit de pretext pentru a vorbi apoi pe larg – mai mult de o jumătate de oră – despre istoria Europei de Est, începând cu înfiinţarea statului rus în secolul al IX-lea.

A fost, de fapt, o ocazie pentru Putin să susțină că anumite părți din Ucraina au fost de-a lungul timpului parte a Rusiei și să ofere diverse justificări pentru invazie.