Rareș Bogdan a explodat după ce Ministerul Agriculturii i-a pus pe producătorii români să-și retragă produsele după ce Ambasada Greciei s-a plâns că producătorii români folosesc denumirea de „iaurt grecesc”.

„Pe cine protejează Ministerul Agriculturii DIN ROMÂNIA în scandalul iaurtului grecesc? Pare că îi sabotează pe producătorii români și îi ajută pe greci! Cer explicații!!  Faptele pe scurt, conform documentelor prezentate pe post:

Ambasada Greciei s-a plâns că producătorii români folosesc denumirea de „iaurt grecesc”, iar Ministerul Agriculturii a pus ANPC să-i sperie. Ceea ce a și făcut, iar unele sortimente au fost retrase – pagubă enormă! Și asta în condițiile în care grecii nu au reușit să obțină protejarea denumirii, au cerut Comisiei Europene, prin eurodeputații lor, să intervină, iar aceasta i-a trimis la plimbare. Adică le-a spus așa: e drept, denumirea ar putea induce consumatorilor că iaurtul e produs în Grecia, dar că e treaba Greciei să-și protejeze produsul. „Comisia nu a primit o cerere de desemnare a iaurtului grecesc ca produs cu Indicație Geografică Protejată din partea autorităților elene” – scrie focus-energetic.ro. Știu grecii de ce!! Bulgarii, de pildă, nu au înghițit povestea, aducând argumentul că ei au inventat așa-numit-ul „iaurt grecesc”. Ce face Ministrul Agriculturii? Bagă spaima în producătorii din România!” a susținut Rareș Bogdan pe pagina sa de Facebook.