Printre iniţiatorii acestui proiect este Cătălina Ştefănescu, Mihai-Răzvan Sturzu, fostul ministru Ovidiu Silaghi, Daniel Fenechiu, Remus Cernea şi Elena Udrea.

Deputatul neafiliat Mihai Sturzu declarese încă de săptămâna trecute că a iniţiat un proiect de lege care prevede obligativitatea instituţiilor administraţiei publice centrale şi locale să asigure acces gratuit la internet în sediile lor, în aglomerările urbane şi în cele turistice.

"Voi depune la Camera Deputaţilor o propunere legislativă în care să acordăm tuturor românilor şi turiştilor care sunt în România acces gratuit la internet. În toamna anului trecut, ONU a promovat un document prin care recunoştea dreptul la internet ca un drept fundamental al omului. Eu cred că în prelungirea dreptului constituţional la informare, în anul 2016 şi în anii care urmează în societatea românească accesul gratuit la internet este un drept al fiecărui cetăţean. Accesul gratuit se va realiza foarte uşor, în primul rând vorbim despre administraţii publice locale şi centrale care vor avea datoria ca în sediile lor să aibă reţele WI-FI cu acces gratuit şi, de asemenea, în spaţiile deschise publicului cu aglomerare urbană sau de interes turistic", a spus Sturzu, miercuri, la Palatul Parlamentului.