Măsura, consolidată prin supravegherea poliţiei, era iniţial în vigoare până duminică, potrivit agerpres.ro

Cele mai multe întreprinderi vor rămâne de asemenea închise până la 1 mai.

Cetăţenii nu pot ieşi decât dacă merg la muncă sau la medic şi se confruntă cu amenzi exagerate dacă nu au un permis care să le permită să o facă.

Sportul şi plimbările sunt interzise şi sute de oameni au fost deja amendaţi. Cetăţenii pot totuşi să-şi plimbe câinii, să cumpere mâncare şi să-şi scoată gunoiul.

Potrivit primarului, aceste măsuri au fost reuşite în lupta împotriva virusului şi oraşul a putut să evite o explozie în numărul de cazuri. “Acesta este un succes iniţial, modest dar foarte important”, a spus el.

Ordinile date de Vladimir Putin

Preşedintele Vladimir Putin a ordonat anterior tuturor să rămână acasă şi să nu se ducă la muncă până la sfârşitul acestei luni, în timp ce primesc plata integrală.

Cu toate acestea, multe întreprinderi continuă să funcţioneze, fie că furnizează servicii esenţiale sau pentru a supravieţui, iar Sobianin le-a forţat pe unele să se închidă.

Aceste măsuri au fost criticate după ce verificări ale poliţiei în metrou au condus la formarea unor mari mulţimi şi unii au susţinut că oraşul a pus mii de oameni în pericol de a se infecta.

Numărul cazurilor în Rusia urcă rapid, cu o creştere record de 4.758 sâmbătă, ajungând la un total de peste 36.000. Potrivit statisticilor oficiale, 313 persoane au murit de Covid-19, iar 3.057 s-au vindecat.