Inteligență artificială va înlocui profesorii? Cel mai recent model, GPT-4o, funcționează perfect cu orice combinație de text, audio și video.

Aici intră și capacitatea de a „arăta” aplicației GPT-4o o înregistrare a ecranului pe care o faceți pentru o altă aplicație. Această capacitate a fost făcută cu o demonstrație incredibilă cu iPad AI.

GPT-4o („o” pentru „omni”) este un pas către o interacțiune mult mai naturală om-calculator – acceptând orice combinație de text, audio și imagine și generând orice combinație de ieșiri text, audio și imagine.

GPT-4o poate răspunde la fel ca un răspuns uman

Inteligență artificială va înlocui profesorii? Poate răspunde la intrările audio în doar 232 de milisecunde, cu o medie de 320 de milisecunde, la fel ca un răspuns uman. GPT-4o este mai ales mult mai bun la viziune și înţelegere audio, faţă de modelele existente.

Instrumentul a fost în curs de dezvoltare ”mai puţin de un an” şi a beneficiat de ajutorul a peste 20 de companii de diferite dimensiuni şi industrii, relatează 9to5mac.com.

Chiar și aspectul vocal este surprinzător. Anterior, ChatGPT putea accepta introducerea vocală, dar a convertit-o în text înainte de a lucra cu el. GPT-4o, în schimb, înțelege vorbirea, așa că omite complet etapa de conversie.

Demonstrație AI iPad

Una dintre capacitățile pe care OpenAI le-a demonstrat a fost capacitatea GPT-4o de a urmări ceea ce faci pe ecranul iPad-ului (în modul ecran divizat).

Exemplul arată IA care îndrumă un student care are o problemă de matematică. Puteți auzi că, inițial, GPT-4o a înțeles problema și a vrut să o rezolve imediat. Dar noul model poate fi întrerupt. În acest caz i s-a cerut să-l ajute pe elev să rezolve singur acea problemă.

O altă capacitate observată este că modelul pretinde că detectează emoția în vorbire. El poate exprima emoțiile în sine. Acest lucru a fost destul de exagerat în versiunea demo, iar sistemul AI este puțin cam condescendent. Dar totul este reglabil.

Efectiv, fiecare student ar putea avea un ”meditator” privat cu acest tip de model de inteligență artificială.

Cât din aceasta va încorpora Apple?

Inteligența artificială este principalul obiectiv al iOS 18 și vrea să ajungă la un acord pentru a aduce funcții OpenAI pe dispozitivele Apple. Dacă la vremea respectivă era descrisă ca fiind pentru ChatGPT, acum pare destul de probabil că se caută accesul la GPT-4o.

De asemenea, se știe că Apple a lucrat la propriile modele AI, cu propriile sale centre de date care rulează propriile cipuri. De exemplu, Apple a lucrat pe propriul mod pentru a permite Siri să înțeleagă ecranele aplicațiilor.

Apple a fost conectat la fiecare laborator de inteligență artificială în ultimele luni

Inteligență artificială va înlocui profesorii? Apple a fost conectat la fiecare laborator de inteligență artificială în ultimele luni, de la Google Gemini, la Baidu din China. Dar ultimele rapoarte sugerează că este aproape de finalizarea unui acord cu producătorul ChatGPT OpenAI, a dezvăluit Bloomberg.

Acordul va face ca Apple să obțină drepturile de a utiliza tehnologia OpenAI în propriile produse și servicii. Asta înseamnă că Siri 2.0 ar putea fi, de fapt, un ChatGPT rebranduit– așa cum a făcut Microsoft cu Windows Copilot.

Apple a sugerat anterior că va rula noi funcții Siri și multe dintre funcționalitățile AI „pe dispozitiv”.  CEO-ul Tim Cook a promovat poziția unică a Apple de a putea oferi hardware și software interconectate. De exemplu, noul cip M4 care alimentează iPad-ul Pro este cel mai bun cip AI disponibil.

Deocamdată, nu se poate spune, exact, ce sisteme GPT-4o va aduce compania pe dispozitivele sale.