Sistemele Ultrabook sunt construite pentru a oferi utilizatorilor, la preţuri mainstream, posibilitatea de lucra pe sisteme mai subţiri, uşoare, elegante, care oferă experienţe captivante, fără a compromite performanţa.

 “Nu am mai avut o astfel de transformare a computingului personal de opt ani de zile, de la lansarea tehnologiei Intel Centrino”, a declarat Eden. “Dispozitivele din prezent, dotate cu cea de-a doua generaţie a gamei de procesoare Intel Core, oferă utilizatorilor exerienţe de computing nemaiîntâlnite şi nu ne oprim aici. Ştim că utilizatorii vor mai mult pentru computerele lor si de aceea ne-am propus ca sistemele Ultrabook să fie cele mai adaptabile, complete şi satisfăcătoare dispozitive.

Primele sisteme Ultrabook, care vor fi disponibile din iarnă, sunt dotate cu cea de-a doua generaţie a gamei de procesoare Intel Core. Ele vor avea un design subţire şi se vor deschide imediat cu ajutorul tehnologiei Intel Rapid Start.

Eden a declarat că până în prezent au fost vândute 75 de milioane de procesoare din a doua generaţie a gamei Intel Core, ceea ce le face cele mai bine vândute din istoria companiei. Oficialul Intel a subliniat şi cererea mare de PC-uri la nivel mondial, fiind vândute zilnic un milion de unităţi, consumul fiind mare mai ales în ţările emergente.

Eden a împărţit scena cu oficialii Microsoft pentru a arătat cum funcţionează noul sistem de operare Windows 8 pe un sistem Ultrabook. Cele două companii au vorbit despre colaborarea lor şi au punctat oportunităţile pe care Windows 8 le va reprezenta pentru dispozitive precum tablet PC-uri, device-uri hibrid şi sisteme Ultrabook.  Oficialul Intel a vorbit şi despre Thunderbolt, o nouă tehnologie I/O, de mare viteză, destinată performanţei, simplicităţii şi flexibilităţii. Thunderbolt permite stocarea rapidă a datelor şi conectarea la device-uri externe cu ajutorul unui singur cablu. El a prezentat cum funcţionează această tehnologie pe un echipament cu Windows 7.

Un nou val de sisteme Ultrabook, în 2012

Eden a prezentat şi cea de-a treia generaţie a gamei de procesoare Intel Core (cu nume de cod “Ivy Bridge”), cu care vor funcţiona sistemele Ultrabook din 2012. Procesoarele, care vor fi încorporate în sisteme din 2012, vor oferi o performanţă şi eficienţă mai mari. Intel a îmbunătăţit grafica procesorului pentru experienţe video şi de gaming mai bune. Eden a prezentat şase sisteme Ultrabook bazate pe cea de-a treia generaţie a gamei de procesoare Intel Core şi a declarat că se aşteaptă la o serie largă de astfel de produse la nivel global în 2012.

Îndemnând industria de computing să lucreze împreună pentru a oferi dispozitive uşoare şi subţiri, Mooly Eden a discutat despre componente precum carcasă, tastatură, baterie, care au nevoie de îmbunătăţiri pentru a realiza viziunea Ultrabook. Intel a prezentat o nouă tehnologie pentru economisirea energiei, care limitează numărul de reactualizări ale ecranului, atunci când este oprit. LG Display se numără printre primele companii care vor furniza astfel de display-uri pentru sistemele Ultrabook, cu ajutorul tehnologiei proprii Shuriken.