Mobileye este unul din principalii furnizori de sisteme de evitare a coliziuni pentru automobile. Intel şi Mobileye colaborează deja cu BMW într-un proiect de autovehicul autonom şi intenţionează ca, în al doilea semestru al acestui an, să înceapă să testeze o flotă de aproximativ 40 de vehicule autonome, scrie Agerpres.

Intel oferă 63,54 dolari per titlu pentru Mobileye, care controlează 70% din piaţa globală pentru asistenţă în cazul vehiculelor fără şofer şi sisteme anti-coliziune.

Intel se aşteaptă ca tranzacţia să se finalizeze în următoarele nouă luni şi să majoreze câştigurile producătorului american de semiconductori.

Mobileye, care are aproximativ 600 de angajaţi pe plan global, a înregistrat anul trecut un profit net ajustat de 173,3 milioane de dolari.

Înfiinţată în 1999, Mobileye şi-a făcut intrarea în 2014 la bursa New York Stock Exchange, unde capitalizarea sa bursieră actuală este de aproximativ 10,6 miliarde de dolari. Banca de investiţii Goldman Sachs a investit 310 milioane de dolari în această companie în anul 2007.

Preluarea Mobileye ar putea ajuta Intel să poată concura mai bine cu rivalii Nvidia şi Qualcomm. Ambii producători de chipuri au început deja să investească în sectorul vehiculelor iar Intel pare să fie nevoit să plătească o primă consistentă pentru a recupera decalajul şi a avansa cu planurile sale privind vehiculele autonome.