David Perlmutter, în discursul său de la Intel Developer Forum în San Francisco, a invitat comunitatea dezvoltatorilor să lucreze alături de Intel pentru a lansa un nou val de capabilităţi de computing către platformele Intel Core odată cu lansarea primului kit de dezvoltare al companiei, Intel Perceptual Computing Software Development Kit (SDK), în varianta beta. SDK, care va fi lansat în ultimul trimestru al anului, le va permite dezvoltatorilor hardware şi software să creeze interacţiuni ale gesturilor, recunoaştere vocală şi facială, dar şi realitate augmentată pe viitoarele procesoare Intel Core pentru sistemele Ultrabook şi PC-uri.

Perlmutter a discutat, de asemenea, şi despre progresul făcut pentru a aduce recunoaştere vocală în experienţa de computing a utilizatorilor. În acest scop, a făcut o demonstrație a unui sistem bazat pe Nuance Dragon Assistan Beta optimizat pentru procesoarele Intel Core. Dell va lansa Dragon Assistant Beta în Statele Unite în următorul trimestru prin intermediul Ultrabook-ului Dell XPS13.

A patra generaţie a gamei de procesoare Intel Core

David Perlmutter a mai descris şi cum procesoarele cu consum redus de energie, începând cu cea de-a patra generaţie a gamei de procesoare Intel Core, ce va fi lansată anul viitor, vor stabili un nou punct de referinţă pentru experienţele de computing mobil, facilitând în acelaşi timp dezvoltarea de sisteme Ultrabook inovatoare, cu design convertibil şi de tip tablet PC.

Perlmutter a declarat că Intel a redus consumul de energie pentru cea de-a patra generaţie a gamei de procesoare Intel Core, bazată pe microarhitectura “Haswell”, cu până la 20 de ori faţă de cea de-a doua generaţie, oferind în acelaşi timp o performanţă crescută şi un timp de răspuns mai scurt. El a adăugat că Intel va lansa o nouă gamă cu un consum şi mai redus de energie bazată pe aceeaşi microarhitectură începând cu 2013.

Odată cu lansarea Ultrabook-urilor, Intel a făcut un pas important spre reinventarea computingului personal. Mai mult de 140 de dispozitive Ultrabook sunt în dezvoltare, peste 70 dintre ele fiind bazate pe cea de-a treia generaţie a gamei de procesoare Intel Core.

Când cea de-a patra generaţie a gamei de procesoare Intel Core, construită pe 22nm, pentru Ultrabook si alte PC-uri va fi lansată în 2013, va aduce suport pentru grafică Intel HD, noi instrucţiuni pentru criptare mai rapidă şi performanţă crescută, noi caracteristici de securitate şi consum redus de energie pentru o autonomie mai mare a bateriei.

Pentru a aduce si mai multă inovaţie în computing, noile procesoare bazate pe microarhitectura “Haswell” vor funcţiona iniţial cu 10 waţi pentru a permite dezvoltarea unor sisteme Ultrabook mai subţiri şi uşoare, convertibile şi cu design de tablet PC-uri, cu performanţe crescute şi o autonomie mai mare a bateriei.