Andreea Marin este preşedinte al Fundaţiei “Preţuieşte Viaţa”. Artista s-a implicat în combaterea noului coronavirus și a transmis o scrisoare deschisă către Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne prin care s-a oferit să ajute cu diverse resurse. La scurt timp după ce Andreea Marin a postat scrisoarea pe pagina sa de Facebook, ministrul Sănătății a contactat-o și se pare că cei doi se vor întâlni pentru a discuta mijloacele prin care pot lupta împotriva epidemiei de coronavirus.

Până în prezent, Andreea Marin nu l-a întâlnit niciodată pe Victor Costache, ministrul Sănătății. De asemenea, Marcel Vela, ministrul de Interne nu i-a răspuns fostei prezentatoarei TV.

Iată mesajul Andreei Marin

“UPDATE In urma publicării Scrisorii Deschise de mai jos adresata Ministrului Sănătății și Ministrului Afacerilor Interne, la scurt timp după postarea în spațiul public, Ministrul Sănătății, Victor Costache, m-a contactat în vederea unei discuții ce ar urma astăzi, aștept asadar sa revină și va voi tine la curent. Astăzi, mi-a fost cerut acceptul de a fi sunata și din partea Ministerului Afacerilor Interne, aștept cu interes.

Consider ca întrebările adresate de mine sunt esențiale și logice, ele constituie punctul de plecare în demersurile de ajutorare ce pot fi făcute și avem nevoie de transparenta și de cunoașterea realității pentru a putea construi, dar ajutorul poate fi oferit nu oricum, nu haotic, ci doar în condiții de siguranță acceptate de autorități, mai ales în acest caz special.

Va mulțumesc pentru reacții, pentru miile de comentarii și distribuiri și reamintesc faptul ca numai cu calm, gândire logica și disciplina, cautand solutii constructive pentru a ne continua vietile, putem trai frumos și demn, chiar și în situații de criza. Niciodată în istorie și niciunde oamenii nu au învins un impas prin defensiva, panica și fuga de responsabilitati, ci doar prin asumare și solutii creative, prin revenirea la valori și la omenie, generozitate, bunătate, credința.

Ii admir pe oamenii care nu renunță și găsesc idei care sa ii ajute sa ducă mai departe ceea ce știu sa faca, ceea ce iubesc, oferindu-le și altora bucuria muncii lor. Un exemplu: echipa de actori Unteatru se “încăpățânează” sa joace pentru spectatorii sai, actorii voi juca pe scena, iar piesele vor fi transmise live pe internet, iată aici ghidul spectatorului: https://www.facebook.com/notes/unteatru/unteatru-acas%C4%83-ghid-de-spectator/2797643980283576/.

Va invit sa susținem inițiativele celor care pun pasiune în ceea ce fac și găsesc idei care să-i ajute sa ne aducă în continuare frumosul în suflete, prin munca lor! Avem nevoie de o minte limpede, echilibrata, de pozitivitate, în ciuda perioadei traversate sau, mai bine spus, mai ales în aceste vremuri în care îngrijorarile nu trebuie lăsate sa pună în umbra rațiunea și puterea de a fi constructivi. Buna dimineața, prețuiește viața!”, este mesajul transmis pe Facebook de Andreea Marin.