Institutul Cantacuzino lansează pe piaţă primului lot de produse imunostimulatoare, care determină creșterea rezistenței organismului la infecții. La acest eveniment important și-a anunțat participarea și premierul Ludovic Orban. Primul ministru va participa la conferinţa de presă organizată la Institutul Cantacuzino cu ocazia lansării pe piaţă a primului lot de produse imunostimulatoare OROSTIM – HV care va începe la orele 18. Conferinţa de presă va fi transmisă live pe pagina de Facebook a Guvernului.

Specialiștii Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, au reușit, într-un timp foarte scurt, să realizeze un lot experimental pentru un nou produs imunomodulator.

Este vorba despre OROSTIM-HV, un supliment alimentar cu proprietăți biostimulatoare și antioxidante.

Acesta conține o combinație dintre o pulbere de extract de orz verde și un lizat atomizat format din 15 tulpini bacteriene. Are proprietăți de stimulare a imunității, determinând creșterea rezistenței organismului la infecții.

În următoarea perioadă se va continua dezvoltarea produsului urmând să fie pus pe piață la sfărșitul acestui an – începutul anului următor. Acesta se va putea administra în perioadele cu risc de apariție a infecțiilor respiratorii persoanelor care lucrează în colectivități cu susceptibilitate crescută de îmbolnăvire, copiilor cu infecții respiratorii repetate, persoanelor de vârsta a treia, în stări cu imunitate scăzută.

Tot astăzi, președintele Klaus Iohannis va face o vizită la Spitalul Universitar de Urgenţă București. Anunțul a fost făcut de Administrația Prezidențială. Trebuie amintit că președintele a declarat duminică, după o vizită la un call-center al DSP București, că România speră să aibă primele doze de vaccin anti-coronavirus până la începutul anului viitor.

”Poate reușim până în vara anului viitor să scăpăm de tot de această pandemie”, a spus șeful statului.

Klaus Iohannis a amintit că guvernul condus de Ludovic Orban a aprobat zilele trecute strategia de vaccinare. Aceasta a fost făcută publică, iar cetățenii vor continua să primească explicații pe această temă.