Tribunalul Bucureşti a admis, la 3 iunie, cererea de intrare in insolvenţă a Bursei Române de Mărfuri (BRM), formulată de unul dintre terminalele operatorului de piaţă, Compania de Tranzacţii şi Brokeraj Moldova, din Iaşi, însă conducerea BRM spune că litigiul dintre cele două părţi a fost stins.

Instanţa a admis deschiderea procedurii de reorganizare judiciară a BRM şi a desemnat provizoriu, până la prima adunare a creditorilor, firma Assistance SPRL ca administrator judiciar, precizează Mediafax.

Administratorul judiciar va întocmi, în termen de 30 de zile de la desemnare, un raport de activitate prin care va propune fie intrarea în procedura simplificată, fie continuarea perioadei de observaţie.

Pe durata perioadei de observaţie, Bursa va putea să desfăşura activităţile curente şi poate efectua plăţi către creditori.

Totodată, conform deciziei tribunalului, în termen de 60 de zile Assistance SPRL va realiza un raport privind cauzele şi împrejurările care au dus la insolvenţa BRM, inclusiv persoanele vinovate.

BRM poate face recurs la decizia Tribunalului în temen de zece zile de la comunicare, următorul termen de judecată fiind stabilit pentru 4 noiembrie.

SURSA: Mediafax