În acelaşi dosar, a fost reţinut Corneliu Ciuchea, asociat şi administrator al unei societăţi comerciale, acuzat de complicitate la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Potrivit unui comunicat al DNA, la data de 15 mai 2014, Ionuţ Daniel Vartic i-a transmis lui Corneliu Ciuchea date confidenţiale privind organizarea unui control de către inspectorii DRAF Suceava la un complex comercial situat în zona industrială a municipiului Suceava.

Divulgarea a avut drept scop asigurarea protecţiei unei societăţi comerciale cu care Ciuchea derula activităţi comerciale şi care avea două puncte de lucru în complexul respectiv.

De asemenea, pe 17 iunie 2014, Ionuţ Vartic i-a transmis lui Ciuchea informaţii confidenţiale prin intermediul cărora a devoalat acţiunile de control în teren pe care echipele de inspectori ale DRAF Suceava urmau să le desfăşoare pe raza municipiului Fălticeni.

Ulterior, Ciuchea a contactat o persoană, asociat/administrator al unei firme din Fălticeni, şi a avertizat-o cu privire la iminenţa descinderii echipelor de inspectori fiscali. În continuare, persoana respectivă a transmis informaţiile altor agenţi economici, parteneri de afaceri.

În contextul în care una dintre echipe a demarat inspecţia la un punct de lucru al firmei persoanei iniţial avertizate, identificând plusuri în gestiune faţă de înregistrările casei de marcat şi intenţiona să aplice o contravenţie de 8.000 lei, persoana respectivă l-a contactat pe Ciuchea căruia i-a solicitat sprijinul.

Principalele temeri ale acesteia erau legate de eventualitatea unui control la un depozit en-gross situat în Fălticeni şi de posibilitatea închiderii temporare a activităţii firmei.

Din actele de la dosar a rezultat că inspectorii Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava s-au limitat la aplicarea contravenţiei de 8.000 lei, fără să închidă activitatea şi fără să extindă controlul la celelalte puncte de lucru ale firmei.

Pe 5 decembrie 2014, în baza unui ordin al preşedintelui Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi sub coordonarea unei echipe din cadrul acestei instituţii, inspectori din cadrul DRAF Suceava au efectuat controale la diverse societăţi comerciale aflate în judeţul Suceava.

Înainte de deplasarea echipelor de inspectori pe teren, Ionuţ Vartic, în virtutea funcţiei deţinute, a fost informat cu privire la efectuarea controalelor, aflând la scurt timp şi firmele care erau vizate de verificări.

În vederea anunţării reprezentanţilor unor societăţi comerciale protejate cu privire la iminenta desfăşurare a controalelor, Vartic i-a comunicat informaţia lui Ciuchea, care la rândul său a transmis-o altor persoane.

Ionuţ Daniel Vartic şi Corneliu Ciuchea vor fi prezentaţi vineri la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.AGERPRES