Inspecţia Muncii a desfăşurat acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 467.500 de lei, adică 106.250 de euro. Au fost depistate 32 de persoane care lucrau fără forme legale. Dintre acestea 8 erau din județul Mureș, șapte descoperite la un angajator din construcții pentru care s-a făcut și propunere de cercetare penală.

În domeniul relaţiilor de muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 351.500 de lei din care 230.000 de lei pentru muncă la negru. Au fost sancţionaţi 140 de angajatori. Au fost aplicate amenzi în valoare de 1.000 de lei persoanelor fizice sancţionate deoarece au acceptat să muncească fără încheierea unui contract individual de muncă.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat  amenzi în valoare de 116.000 de lei. Pentru deficienţele constatate, inspectorii de muncă din județul Prahova au dispus oprirea din funcţiune a 3 echipamente, doi transpaleți și un stivuitor, pentru a fi prevenite posibile accidente.

Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 42 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Dintre acestea 22 au avut loc în București.

Te-ar putea interesa și: