De asemenea, au fost depistate 142 de persoane care lucrau la negru. Dintre acestea, 44 erau în judeţul Arad, 12 în judeţul Brăila şi 11 în judeţul Constanţa.

'În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel naţional s-au aplicat amenzi în valoare de 1.153.800 de lei din care 764.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 3 propuneri de cercetare penală. Au fost sancţionaţi 365 de angajatori', se arată în comunicat.

În aceeaşi perioadă, pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 412.500 de lei. La nivel naţional au fost dispuse 7 opriri de echipamente şi o sistare de activitate pentru a se evita accidentarea lucrătorilor.

'Suntem îngrijoraţi de numărul mare de români care plecă la muncă în străinătate şi care sunt înşelaţi cu promisiuni de angajare nereale. Atragem atenţia că acceptarea unor oferte de muncă prin intermediul unor persoane fizice sau fără a verifica cu deosebită atenţie clauzele contractului de mediere este riscantă. Pe paginile de internet ale inspectoratelor teritoriale de muncă sunt publicate listele agenţilor de ocupare aflaţi în evidenţă, iar pe website-ul Inspecţiei Muncii am publicat o serie de informaţii privitoare la munca în străinătate, avertismente şi ghiduri pentru adaptarea şi integrarea în ţara gazdă', a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

SURSA: Agerpres