Aceasta s-a datorat creşterilor înregistrate în domeniul întreprinderilor (+16,4%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe şi transporturi (+15,2%) fiecare, activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+7,7%) şi la comunicaţii (+3,5%).

În primele zece luni ale anului 2017, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut pe ansamblu cu 12,9%, datorită creşterilor înregistrate la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+16,6%), transporturi (+15,2%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+15,0%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+10,1%) şi la comunicaţii (+3,8%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 13,8% datorită creşterilor înregistrate la activităţile de transporturi (+18,7%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+16,1%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+3,8%) ?i la activităţile de comunicaţii (+3,1%). Activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei au scăzut cu 2,3%.

În octombrie 2017 faţă de luna anterioară, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în termeni nominali, s-a majorat cu 1,6% ca urmare a creşterilor înregistrate la activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+11,4%), activitaţile de transport (+3,5%) şi la activităţile de comunicaţii (+1,8%). Alte servicii furnizate în principal întreprinderilor a scăzut cu 0,3%. Activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei au rămas la acelaşi nivel.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor s-a majorat cu 2,3% ca urmare a creşterii înregistrate la activităţile de transport (+2,1%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+1,2%) şi la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+0,4%). Scăderi au înregistrat activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (-3,1%) şi activităţile de comunicaţii (-