Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul a inregistrat o crestere de 7,2% in primele cinci luni ale anului, informeaza un comunicat al Institutului National de Statistica. Volumul cifrei de afaceri (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a fost in aprilie 2007 cu 14,1% mai mare fata de aprilie 2006 si cu 1,6% mai mare fata de luna precedenta.

 

In aprilie comparativ cu martie, volumul cifrei de afaceri la produsele alimentare, bauturi si tutun a inregistrat o scadere cu 10,8%. Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule, a inregistrat o crestere cu 11,9% in luna aprilie 2007, comparativ cu luna precedenta. In ceea ce priveste serviciile de piata pentru populatie, in luna aprilie 2007 fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri a scazut cu 12,4%.

 

In aprilie 2007 comparativ cu aprilie 2006, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule a cunoscut o crestere de 54,8%. Activitatea de servicii de piata pentru populatie in luna aprilie 2007 a inregistrat o cifra de afaceri cu 2,3% mai mare comparativ cu luna aprilie 2006, crestere sustinuta in principal de activitatea hotelurilor si restaurantelor, care a crescut cu 39,7%.

 

Potrivit INS, in primele cinci luni ale anului volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule, a inregistrat o crestere cu 57,4% iar serviciile de piata pentru populatie au obtinut o crestere de 3,1% a volumului cifrei de afaceri.

 

Sursa: Capital 05 Iunie 2007