Volumul lucrărilor de construcţii, ajustat în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a înregistrat o scădere cu 4,4% în octombrie, comparativ cu septembrie, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS). 

 

Lucrările de reparaţii capitale s-a înregistrat o creştere cu 14,3%, iar lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi lucrările de construcţii noi au scăzut cu 8,5%, respectiv 2,5%, se arată în datele transmise de INS.

 

Pe tipuri de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 16,3%, la clădirile nerezidenţiale cu 4,7% şi la construcţiile inginereşti cu 1,6%.

 

De la începutul anului, scăderea volumului de lucrări de construcţii este de 11,3% (seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi sezonalitate), iar sectorul construcţiilor noi şi cel rezidenţial sunt cele mai puţin afectate.

 

Lucrările de reparaţii capitale s-au diminuat cu 21,2%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente s-au redus cu 18,7%, în timp ce lucrările de construcţii noi au înregistrat o scădere de 5,9%. Pe tipuri de construcţii au fost scăderi la construcţiile inginereşti cu 12,9%, la clădirile nerezidenţiale cu 11,4% şi la clădirile rezidenţiale cu 9,5%.