Comparativ cu luna august 2015, preţurile producţiei industriale au înregistrat, în septembrie, scăderi în industria bunurilor intermediare, cu 0,4%, şi în industria energetică – 1,3%. Creşteri de preţuri s-au constatat în industria bunurilor de capital, cu 0,5%, şi în industria bunurilor de uz curent, cu 0,2%.

În luna septembrie 2015, comparativ cu aceeaşi lună din anul precedent, preţurile producţiei industriale au scăzut semnificativ în industria energetică (-10,1%), în industria bunurilor intermediare (-1,6%) şi în industria bunurilor de capital (-0,1%). Creşteri de preţuri s-au consemnat în industria bunurilor de folosinţă îndelungată, cu 1,3%, şi în industria bunurilor de uz curent, cu 1,5%.

Indicele preţurilor producţiei industriale (IPPI) reprezintă, alături de Indicele preţurilor de consum, Indicele produselor agricole şi Indicii preţurilor producţiei pentru servicii, un indicator cheie pentru măsurarea inflaţiei şi pentru determinarea deflatorului Produsului Intern Brut în România. Indicele este bazat pe o anchetă lunară şi măsoară evoluţia medie a preţurilor mărfurilor industriale produse în România şi vândute direct de producători, atât pe piaţa internă, cât şi pe piaţa externă.