Importatorul Renault Romania a prezentat pe 25 februarie un instrument de plata care va fi oferit tuturor posesorilor de vehicule ale producatorului francez din Romania. „Cardul Renault”, emis în parteneriat cu BRD Finance si Renault Credit International (RCI) poate fi utilizat drept card de credit, instrument de acces la reduceri si avantaje în reteaua de service Renault si card de fidelitate.

Cu o limita maxima de credit de 15.000 RON, o dobanda lunara de 2,2% si un comision de administrare de 0,5% lunar, cardul Renault poate fi folosit pentru orice plata la un terminal POS si pentru retrageri de numerar de la bancomatele care afiseaza sigla MasterCard, atat în tara, cat si in strainatate. Se pot efectua si plati prin Internet.

Purtand sigla MasterCard, cardul se emite gratuit, iar în reteaua proprie, Renault ofera posesorilor o perioada de gratie de pana la 47 de zile, cu costuri 0. Pentru platile efectuate cu acest card – atat în reteaua Renault, cat si în afara ei, clientii vor acumula puncte de fidelitate care pot fi utilizate pentru achizitionarea unor produse din catalogul special Renault.

Conform oficialilor Renault Romania, posesorii cardului vor beneficia de reduceri de preturi pentru piese şi/sau servicii în reteaua Renault şi de acumularea de puncte de fidelitate în functie de suma cheltuita şi de locul cumpararii. Mai mult, aceştia vor fi informati cu privire la promotiile viitoare în avanpremiera.

Cardul ofera doua avantaje cheie permanente: reducere de 10% la orice revizie efectuata în reteaua Renault,  platita cu cardul Renault, şi deplasarea gratuita a echipei de asistenta in cazul unei avarii.

Conform directorului de calitate si service al importatorului, Jean-Francois Martin, la fiecare plata efectuata cu acest card, clientul va acumula puncte valabile cinci ani. Pentru utilizarea sa in reteaua de dealeri Renault pentru fiecare leu cheltuit vor fi atribuite doua puncte valorice iar la utilizarea in afara retelei paritatea va fi 1 leu/1 punct.

Cardul Renault reprezinta o premiera pe piata auto din Romania, aceasta fiind a treia tara în care grupul Renault lanseaza acest produs, dupa Franta şi Italia. In Germania urmeaza sa fie lansat în luna martie. Implementarea noului sistem va avea loc gradat. In prima faza vor fi eliberate carduri Renault celor 110.000 de clienti ai Renault din Romania, urmand ca orice viitor cumparator al unei masini a producatorului francez sa beneficieze de card odata cu achizitionarea vehiculului. O initiativa similara ar putea fi demarata in curand si in privinta marcilor Dacia si Nissan.

Din nefericire, cardul Renault, se supune acelorasi reguli ca orice alt card de credit, bonitatea clientului fiind foarte importanta in momentul aplicarii pentru acest nou serviciu oferit de importatorul Renault Romania.

Data: 25 februarie 2008 

Sursa: Renault