Fast Pay este primul serviciul din România care permite utilizatorilor să plătească facturile la utilităţi folosindu-se doar de un smartphone cu cameră foto. Cu ajutorul acestei facilităţi, clienţii ING îşi pot plăti factura în doi paşi simpli: 1.Scanează factura cu ajutorul camerei foto; 2.Confirmă tranzacţia
În urma scanării codului de bare, datele de plaltă vor fi încarcate automat, fără a mai fi necesară completarea acestora de către client.
Inovaţia celor de la ING a pornit de la faptul că, potrivit studiilor, telefoanele inteligente vor schimba radical comportamentul de plată al consumatorilor.
Citând o statistică a ANCOM, în România există 23,6 milioane de telefoane mobile active, adică mai mult de un telefon pe utilizator, din care 2,5 milioane sunt smartphone-uri, au spus reprezentanţii ING. Totuşi, România pare o ţară care are mult de recuperat pe segmentul telefoanelor inteligente şi pe acest lucru au mizat şi cei de la ING. Astfel, la nivel mondial se estimează a fi 4,6-4,8 miliarde de telefoane mobile active, iar anul trecut 46% din telefoanele mobile vândute au fost smartphone-uri, numărul acestora fiind în creştere impresionantă, cu 67% faţă de nivelul din 2010.
„În următorii ani vom asista la o schimbare a comportamentului utilizatorilor, iar telefoanele inteligente vor face ca această schimbare să fie radicală. Conform unui studiu al KPMG, plăţile mobile vor deveni un produs de masă în câţiva ani. Având în vedere această schimbare de comportament, noi am venit cu două produse prin care clienţii să interacţioneze mai bine cu banca şi să le facă viaţa mai uşoară”, a declarat Ştefan Radu, director Product Management & Direct Channels ING Retail Banking.
Mobile Banking de la ING este de fapt o extindere a ING Home’Bank, aceasta putând fi descărcată gratuit pe telefoanele care utilizează sistemele iOS de la Apple şi Android. Nu există costuri de utilizare a acestui serviciu, comisioanele fiind cele practicate pentru operaţiunile pe Home’Bank.
Pe de-o parte, clienţii au la dispoziţie aplicaţia ATM Locator, prin intermediul căreia pot găsi cele mai apropiate sedii ING. Pe de altă parte, clienţii pot folosi aplicaţia FastPay pentru plata facturilor la utilităţi, vizualizarea tranzacţiilor din ultimele şapte zile, vizualizarea portofoliului de conturi, vizualizarea cursului de schimb, încheierea de tranzacţii la cursul ING etc.