Conflictul dintre opoziţie şi aleşii PSD-ALDE a fost declanşat de intervenţia senatorului PSD Şerban Nicolae care s-a plâns în şedinţa Birourilor Permanente reunite că a fost apostrofat, în Parlament, de "un grup de cetăţeni", printre care şi deputatul USR Cristian Ghinea, în contextul protestelor generate de OUG 13 de modificare a Codului Penal şi a Codului de procerură penală, informează Mediafax.

"Am fost apostrofat cu cuvintele: «hoţii» şi «să vă fie ruşine». Este o grosolănie pe care eu nu o accept nimănui, o acuzaţie că aş fi furat sau că aş fi hoţ, este o abjecţie în ceea ce mă priveşte, este descalificantă. Am înţeles că s-au făcut declaraţii şi în prezenţa presei. Ele nu sunt conforme nici cu jurământul depus de parlamentari, nici cu statutul de parlamentari. Cine nu are şapte ani de acasă ar fi trebuit să reuşească să-i recupereze până la depunerea jurământului ca parlamentar", a spus senatorul PSD Şerban Nicolae, potrivit stenogramei şedinţei BPR din 1 februarie, publicat în această săptămână.

Invitat de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, să ia cuvântul şi mustrat că vorbeşte prea încet, deputatul USR Cristian Ghinea a susţinut că "acei cetăţeni erau parlamentari aleşi ai României".